Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Ishrana

Osnovnu dobru ishranu za degue predstavlja kvalitetnagranuliranahrana za činčile ili zamorce u kombinaciji sa štanglama za glodare. Seno bi trebalo da im je dostupno non-stop (možete im olakšati, tako što ćete ga usitniti), kao i malo lucerke.

Različito sveže bilje im takođe treba davati, posebno krompir (oljušten, nekuvan), šargarepa, brokoli, lisnato povrće, boraniju, listove maslačka (ništa od navedenog ne sme sadržati pesticide). Trebalo bi ih davati u malim količinama, zato što mogu da uzrokuju dijareju. Povrće iz porodice kupusa (kupus, brokoli, karfiol, kelj) bi trebalo da se daje u veoma malim količinama, iako neki stručnjaci predlažu da se potpuno izbaci iz upotrebe.

Degui su skloni dijabetesu, a najviše im odgovara ishrana bogata vlaknima, s niskim procentom ugljenih hidrata. Ne dozvolite da vaš degu postane gojazan, i slatku hranu svedite na minimum. Trebalo bi i izbegavati voće kao poslasticu (uključujući i grožđice) budući da sadrži visok nivo šećera. Kao poslastice možete koristiti semenke (npr. semenke suncokreta), kikiriki, kao i orahe u ljusci. Međutim, trebalo bi ih davati povremeno, budući da su prilično masne.

Redovno menjajte vodu - iako ne piju vodu često, neophodno je da im je stalno dostupna čista i sveža voda.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane