Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Kavez

Degui zahtevaju veliki kavez. Za par je potreban kavez dimenzija 60 x 45 x 60 cm. Ovo su minimalne dimenije, veći kavez je uvek bolji, a veliki kavez sa puno nivoa poput onih za feretke i činčile je najpreporučljiviji. Kavez bi trebalo da je od žice, budući da su degui strastveni žvakači. Međutim, kavez mora da ima čvrsto postolje s obzirom na to da su degui skloni problemima sa stopalima.

Podloga i mesto za skrivanje

Trebalo bi izbegavati opiljke od kedra i borovine. Postavite apsorbujući sloj bezbedne podloge na dno kaveza. Kutije za skrivanje su neophodne da bi obezbedile deguima osećaj sigurnosti - drvena kutija od 15x20x15 cm je odgovarajuća, a ako ima ravan krov, degui će verovatno koristiti za sedenje. Unutar te kutije bi trebalo postaviti papirne maramice, seno, iseckan papir i slično.

Nameštaj u kavezu

Deguima bi trebalo obezbediti dobar točak za vežbanje (veličine oko 27 cm) koji ćete postaviti u kavez. Mogu se dodati tanke grančice koje će takođe služiti za vežbanje (penjanje) ali i žvakanje. Tanki pamučni konopci takođe mogu biti iskorišćeni kao sprave za penjanje. Koristite teške keramičke posude (koje degui neće moći da grizu) za hranu. Budući da su posude za vodu uglavnom plastične, možda ćete morati da ih zaštitite od grickanja.

Peščano kupatilo:

Kao i činčilama, deguima je neophodno peščano kupatilo da bi održali kožu i krzno u dobrom stanju. Omogućite im plitku posudu u koju ćete staviti pesak za kupanje (2.5-5 cm dubine) nekoliko puta nedeljno (ostavite u kavezu oko pola sata).

Igračke za grickanje:

Budući da su degui glodari, neophodno im je obezbediti predmete koje će moći da žvaću. Gromuljice vrbe i igračke za zečeve mogu da posluže i za degue, a pamučni konopci i drvene igračke za veće papagaje mogu takođe biti dobro rešenje. Takođe možete ubaciti u kavez mineralne ili slane štangle za glodare.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane