Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Kupanje

Kupanje – koliko dugo, koliko često?

Kupanje peskom bi trebalo davati povremeno, ne ostavljati u kavezu non-stop. Previše kupanja može osušiti kožu, a ukoliko se ostavi u kavezu, činčile mogu pesak koristiti i kao toalet. Postavite im peščano kupatilo bar dva puta nedeljno, obično u toku noći kada su najaktivnije.

Dva puta nedeljno je sasvim dovoljno, iako možete i češće ukoliko vam krzno vašeg ljubimca izgleda grubo, prljavo ili masno. Kada je vreme vlažnije, činčile bi trebalo češće da koriste peščano kupatilo. Oko 10-15 minuta će biti dovoljno za kupanje. Ukoliko Vaša činčila ima suvu, čudnu kožu, ukoliko se češe, blago povećajte vreme kupanja i učestalije postavljajte peščano kupatilo.

Korišćenje istog peska nekoliko puta

Možete koristiti isti pesak nekoliko puta, ali je neophodno izbaciti izmet ukoliko ga ima, kao i drugu krupniju prljavštinu. Kada pesak počne da igleda prljavo i nerastresito, zamenite ga novim.

Pesak je svuda!

Nažalost, ovo je neophodna stavka koja neminovno ide uz činčile. Korišćenje kupatila s poklopcem može biti od pomoći, ali će činčila i dalje da trese dlaku nakon kupanja, što svejedno rezultuje slojem prašine koji ostavlja za sobom. Kupite kvalitetnu pajalicu i omogućite svojoj činčili redovno kupanje!

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane