Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

10 razloga koji feretke čine dobrim ljubimcima

Iako feretke nisu pogodne za sve, mogu da budu odlični ljubimci kada dođu u ruke pravim vlasnicima. Nežne su i privržene svojim vlasnicima, i ima vrlo malo ljubimaca koje vole igru poput feretki (iako su mirne tokom većeg dela dana).

1. Vole igru i prilično su radoznale

Zabaviće vas svojim ludorijama. Rado će se igrati sa igračkama, a gledanje feretki u igri izaziva radost i podiže raspoloženje. Zapamtite, poznato je da čuvanje ljubimaca ima pozitivan učinak na zdravlje i raspoloženje.

2. Feretke su socijalne, druželjubive i privržene.

Uvek se savetuje (iako nije obavezno) da nabavite više od jedne feretke. Ukoliko imate dve ili više, biće više zabave i obostrane radosti. I uprkos drugim feretkama sa kojima se druže, i dalje će žudeti za pažnjom svojih vlasnika.

3. Feretke su inteligentne.

Neki vlasnici su iznenađeni načinom na koji feretke rešavaju probleme - i čak uče svoje vlasnike! Feretke su veoma istrajne i baviće se nečim što zahteva iznenađujuću upornost i strpljenje.

4. Feretke su tihe.

Iako znaju da se oglase, većinu vremena su veoma tihe. Na primer, verovatno jedino vreme kada će feretka biti glasna je kada je povređena ili vrlo uplašena. Takođe, feretke spavaju u toku najvećeg dela dana.

5. Feretke su sitne.

Zbog čega ne zahtevaju veliki kavez. Naravno, veći je uvek bolji, a idealan kavez za feretke je visok i ima nekoliko nivoa, tako da i dalje ne zauzima previše prostora. Nevažno za veličinu kaveza, njima će biti neophodno da izađu u toku dana i igraju se van kaveza.

6. Nemaju preterane zahteve kada je ishrana u pitanju.

Tome treba dodati da je u poslednje vreme dostupnija različita kvalitetna hrana za feretke.

7. Feretke se lako navikavaju na posip.

Verovatno ne u istoj meri kao mačke, zbog čega može doći do određenih nezgoda. Međutim, većina se može navići na posip i u kavezu i van njega.

8. Feretke lako vežbaju.

Mogu se izvežbati samo trčeći po Vašem stanu. Naravno, ukoliko želite, možete ih voditi i u šetnju. Mogu se lako privići na to, ako im nabavite povodac odgovarajuće veličine. A nema bržeg načina da u parku započnete konverzaciju sa strancem, nego da prošetate feretku!

9. Feretke imaju različite ličnosti.

Svaka feretka je jedinstvena i ima svoju ličnost. Neke su nezavisne, druge su veoma ćudljive, ali je svaka jedinstvena, pa nastojite da ih što bolje upoznate.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane