Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Sirijski hrčak

Sirijski hrčak - Zlatni hrčak, meda hrčak (dugodlaki), crni meda hrčak, evropski crni meda hrčak, običan hrčak, a varijanta bez dlake se nekad naziva i vanzemaljac. Prirodna boja sirijskih hrčaka je zlatno braon (zapravo, agouti, što znaci da je krzno prošarano tamnijim i svetlijim nijansama), i imaju svetao stomak. Sirijski hrčak ima tamne oznake na obrazima, koje se protežu od vilice ka uhu. Tehnike selektivnog razmnožavanja su stvorile varijacije boja i šara.

Ponašanje i temperament:

Reč je o noćnim hrčcima, koji se povremeno bude u toku dana. Uglavnom su dobroćudni i mirni, pa je nošenje olakšano. Bije ih glas da su mrgudi, ali to je obično zbog neiskustva u nošenju ili pokušaja nošenja kada im se radije spava.

Društvene karakteristike:

Sirijski hrčak voli samoću i teritorijalni su. Uvek bi ih trebalo držati pojedinačno. Mogu tolerisati druge hrčke kada su mladi, ali nakon 8-10 nedelja života počinje borba za teritoriju koja ponekad može biti fatalna.

Napomene u vezi sa negom:

Osnovna nega je ista kao i za ostale hrčke. Preporučuje se izbegavanje plastičnih kaveza za sirijske hrčke s obzirom da onemogućuju ventilaciju, a i teže se čiste. Mrežasti kavez ili akvarijum su bolja rešenja. Hranite ih kvalitetnom hranom za hrčke uz dodatak male količine sveže hrane.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane