Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Roborovski hrčak

Roborovski hrčak - Prirodna boja ovih hrčaka je svetlo smeđa na leđima, a bela na stomaku. Takođe imaju karakteristične bele oznake iznad očiju. Postoje roborovski hrčci sa belim licem. Roborovski hrčak je veoma sitan hrčak, koji dostižu zrelu veličinu od 4 – 5 cm. To znači da su dovoljno sitni da prođu kroz pregrade na žičanom kavezu, pa je akvarijum mnogo bolje rešenje za njih.

Ponašanje i temperament:

Roborovski hrčak je noćna vrsta, budi se u sumrak i aktivan je u toku večeri. Obično su dobroćudni i pitomi, ali su jako brzi i agilni, pa nošenje može da predstavlja određen problem. Najbolje bi bilo da ih nosite iznad površine na koju će eventualno pasti ili skočiti, a neće se povrediti (iznad neke veće kutije, neke mekane površine i slično). Preporučuje se veći kavez, s obzirom da im treba prostora da trčkaraju.

Društvene karakteristike:

Roborovski hrčke je najbolje držati u paru bez mešanja polova (osim za vreme parenja) ili u grupi. Naravno, ovo je najbolje uspostaviti u ranoj fazi.
Napomene u vezi sa negom:

Nega je slična kao i za ostale hrčke. Već je pomenuto da je akvarijum, ili dobro zatvoren kavez bolje rešenje od mrežastog, kao i da je veći prostor preporučljiv. Izbegavajte podlogu od kedra ili paprati, i održavajte čistoću kaveza kako biste sprečili stvaranje amonijaka koji nastaje u zadržanom urinu, budući da je ventilacija ograničena zbog zatvorenog prostora. Hrčka hranite kvalitetnom kupovnom hranom obogaćenom malom količinom sveže hrane.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane