Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Mongolski gerbil

Mongolski gerbil - Reč je o prilično sitnim glodarima, dugačkog repa sa krznom na kraju. Divlji primerci su „agouti“ boje, što znači da je svaka vlas prošarana sivom, žućkastom i crnom, sa prljavo belom bojom na stomaku. Međutim, selektivno parenje je iznedrilo nekoliko lepih i interesantnih boja. Mongolski gerbil u proseku živi 2-3 godine (mada su zabeleženi neki izuzetni slučajevi koji su živeli i do osam godina). Telo im je dugačko oko 10 cm, kolika je i dužina repa.

Navike:

Mongolski gerbil ne spada u noćne vrste, iako je ponekad aktivan u toku noći; ima nekoliko perioda spavanja u toku čitavog dana. Veoma je radoznao, i nastoji da istraži sve, što ga čini prilično zabavnim ljubimcem.

Socijalizacija:

Mongolski gerbil je druželjubiva životinja. U divljini živi u grupi, i ne snalazi se najbolje u ulozi ljubimca jedinca. Čuvanje istopolnog para (posip im je zajednički) se preferira. Međutim, ukoliko imate jednog starijeg gerbila, biće teže da uvedete novog, zbog potencijalne teritorijalnosti.

Temperament:

Budući da je reč o ljubimcima koji su prilično druželjubivi, gerbili se mogu lako pripitomiti. Generalno su blagog temperamenta, a ujedaju samo kada se osete ugroženo. ;

Važno! Nikada nemojte hvatati gerbila za rep.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane