Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Ishrana

Miševi se mogu hraniti kupovnom hranom za miševe, odnosno mešavinom za glodare ili hrčke. Granule za miševe su kompletno balansirane, ali ovo spada u jednoličnu ishranu. Hrana bazirana na zrnevlju i žitaricama je interesantnija i vrlo je verovatno da će je radije jesti.

Međutim, postoji mogućnost da će miš izabrati samo omiljene sastojke, izostavljajući ostatak, što kao posledicu ima neizbalansiran unos hranljivih sastojaka. Verovatno je najbolje rešenje kombinovati granule sa mešavinom zrnevlja i žitarica, s tim da ćete ovo poslednje davati u minimalnim količinama i posmatrati da li miš izdvaja omiljene sastojke ili jede sve.

Osnovna ishrana može biti obogaćena malom količinom svežeg voća i povrća (zeleniš, jabuke, šargarepe itd.). Ukoliko primetite da određena hrana izaziva proliv, izbacite je iz ishrane svog ljubimca. Semenke suncokreta su najčešće omiljena hrana za većinu miševa (ali, budući da sadrže dosta masnoće, trebalo bi ograničiti unos), ali su ljubitelji i drugih semenki, poput prosa.

Kuvana testenina, hleb od celog zrna, kao i cvrčci mogu poslužiti kao poslastice, a specijalna poslastica bi bila i mala količina kikiriki putera. Kupovne poslastice se takođe mogu koristiti, ali vrlo umereno, budući da one često sadrže više šećera nego što je preporučeno. Izbegavajte da ih hranite brzom hranom poput slatkiša, čipsa, i zapamtite da ne smete da im dajete čokoladu, s obzirom na to da je otrovna za miševe i druge sitne životinje.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane