Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Ponašanje

Zavisno od vrste veverice, socijalno ponašanje varira. Crvene veverice su osobenjaci, i više vole da žive same dugo godina, osim kada imaju mladunce. Međutim, leteće i sive veverice su same najčešće tokom leta, iako se u toku zime drže u većim grupama (od oko 24 veverice). Generalno, veverice bi trebalo držati podalje od drugih ljubimaca. Često mogu biti povređene, a nekad mogu i same naneti povrede drugim životinjama. Mada, sa svojim vlasnicima mogu uspostaviti dobar odnos.

Nošenje i trening

Kada nosite vevericu, nastojte da pridržavate celo telo, i nemojte ih samo uhvatiti za rep, jer ih na taj način možete povrediti.

Veverice mogu biti odlični ljubimci i ekstremno privrženi svom vlasniku. Nije neobično da veverice nauče da dođu kada ih zovete po imenu. Postoji zanimljivost vezana za južne leteće veverice. Budući da imaju membranu između zadnjih i prednjih ekstremiteta, sposobne su da lete neko kratko vreme, što im omogućuje da nauče da dolete vlasnicima sa nekih visokih objekata.

Aktivnosti - vežba i igra

U divljini, veverice dosta trče po drveću, skakućući sa grane na granu. Zato je bitno da im sličan program obezbedite i u zarobljeništvu, kako bi održavale zdrav i ispunjen život. Prvo, obezbedite objekte koji podsećaju na drveće (velike grane) i smestite ih u kavez. Ovo će im omogućiti da vežbaju, budući da ne provode vreme napolju. Mada bi bilo dobro da omogućite svom ljubimcu da neometano trčkara po određenim prostorijama (pod stalnim nadzorom, naravno). Ovo će im značiti zbog skakutanja i jurcanja, dok će leteće veverice moći malo i da lete.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane