Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Nandaya - papagaj

Nandaya - Rasprostranjena je širom cele Južne Amerike, a najbrojnija je u Paragvaju, Brazilu i Argentini. Kao i papige opatice, unesene su u prirodu pa danas širom priobalja Kalifornije žive kao divlje ptice. Priznatih podvrsta nema.

Nandaya mužjak i ženka su pretežno zelene boje sa crnim licem i vrhom glave, a oko oka je izražen beli kožni prsten. Deo grudi ima naznačeno plavo perje, a butine su im crvene.

Srednja letna pera su zeleno-plava, a duga letna pera su plava. Podrepak je crn, kao i jaki kljun.

Mladim papigama je očni prsten siv, a plavo perje na grudima je kao odsjaj.

Nandaya papagaj živi oko 20 godina.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane