Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Jandaya - papagaj

Jandaya - Nastanjuje prašumska područja severoistočnog Brazila. Podvrsta nema, ali je neki ornitolozi svrstavaju u podvrstu sunčane konure. Budući da je selica i nastanjuje malo područje, smatralo se da je ugrožena. No, novim istraživanjima došlo se do spoznaje da je, usprkos izlovu, broj tih papiga u prirodi u blagom porastu.

Jandaya Mužjak i ženka imaju žutu glavu, grudi, stomak i podrepak. Na glavi je naznačen blagi crvenkasti odsjaj.

Kožni očni prsten je bele boje i elipsastog oblika. Leđa i krila jandaya papagaja su zelena, a krajevi letnih pera su crne boje.

Dugi rep je zelen, a krajnji vrh mu je plavkastocrn, dok je kljun tamnosiv, gotovo crn.

Mladim papigama su glava i vrat zelene boje sa tragovima žutog perja, a u celosti su bleđih boja.

Žive oko 20 godina.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane