Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Princ od Velsa - papagaj

Princ od Velsa - Danas je rasprostranjen širom unutrašnjosti Australije, od krajnjeg severa do južnih predela. Uvek se zadržava u vlažnim šumama uz rečne tokove, potoke i jezera. Često ga nalazimo pod originalnim engleskim imenom Prinncess of Wales.

Mužjaku princ od Velsa su mandibula, vrat i početni deo grudi nežne ružičaste boje. Vrh glave je plav, a trtica ljubičasta, kao i početni deo letnih pera.

Unutrašnji deo repa je nazubljeno formiran sa ružičastim i crnim perjem. Na ostalom se perju smenjuju tonovi zelene boje.

Ženke princ od Velsa su bleđe sa slabo naznačenim ružičastim perjem na grlu i plavkastim stomakom.

Mlade papige su gotovo iste kao odrasle ženke iako je kod mladih mužjaka nešto svetlije plava boja, a ženke su po pravilu krupnije od mužjaka.

Životni vek im je oko 25 godina.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane