Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Meksička plavuša - tarantula

Meksička plavuša tarantula paripada porodici pauka Theraphosidae. Zajednicki naziv "plava tarantula" odnosi se na deo oklopa ili omotača kod nekih životinja koji je gusto prekriven dlakama i tamnom bojom prekrivenim nogama i delom stomaka. Meksička plavuša nastanjuje pustinje Arizone ali se može naci u delovima Meksika i susednim oblastima. Dužina nogu ovih tarantula dostiže 15 cm. Životni vek ženki je oko 20 godina (kao i kod ostalih tarantula, mužjaci žive znatno kraće).

Smeštaj

Mali terarijum kapaciteta 19-37 litara će biti dovoljan za meksičke plavuše. Širina teratijuma bi trebalo da je 2-3 puta veća od dužine tarantuline noge, a visina identične dužine kao noga. Podloga dubine 5-7.5 cm od mahovine, zemljišta ili vermikulita će biti pogodna. Kao mesta za skrivanje se mogu koristiti kora drveta, ili mala saksija za cveće. Pustinjske vrste će kopati duboke rupe u podlozi.

Temperatura: 24º-27º C.

Vlažnost: 65-70%. Ishrana: Cvrčci i drugi krupni insekti (moraju biti oslobođeni pesticida), i povremeno ružičasti miševi za odrasle.

Temperament: Meksička plavuša se smatra malo agresivnijim od ostalih “početničkih” vrsta. Napomena: Reč je o dugovečnoj vrsti, koja sporo raste.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane