Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Tarantula “mali prst”

Tarantula “mali prst” je arborealna vrste tarantule čije je prirodno stanište Južna Amerika, Kostarika a može se naći i u Brazilu i Južnim Karibima. Zrela tarantula ima telo tamne boje u ružičaste noge. Mlade jedinke imaju tela ružičaste boje i temne noge. Ove tarantule u periodu odrastanje prolaze kroz preokret u obojenosti. Tarantula “mali prst” dostiže dužinu nogu do 11.4 - 12.6 cm. Životni vek ženki je preko 10 godina. Mužjaci žive znatno kraće.

Smeštaj: Ove tarantule su arborealne vrste, pa će zahtevati terarijum nešto viši od kopnenih vrsta, s delom za penjanje. Prostor kapaciteta 37 litara je dovoljan, ukoliko je obezbeđena određena visina. Podloga dubine 5-7.5 cm od mahovine, zemljišta ili vermikulita će biti pogodna. Takođe su neophodne grančice i žive biljke za penjanje.

Temperatura: 24º-30º C. Vlažnost: 75-82%.

Ishrana: Cvrčci i drugi krupni insekti (moraju da budu oslobođeni pesticida). Odraslim tarantulama se povremeno mogu dati ružičasti miševi.

Temperament: Ove tarantule su obično pitome, ali vrlo brze.

Napomena: Tarantula “mali prst” je za nijansu nezgodnije za čuvanje od kopnenih vrsta. Takođe, veoma je brza pa može lako pobeći.

Enciklopedija Detaljni opisi ljubimaca
Veterinari Veterinar u tvom komšiluku
Odgajivačnice Pronađi pravog ljubimca
Pet šop Hrana i oprema za ljubimce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pet šop

^ Vrh strane