Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Komšija mu sekirom ubio štene:"U policiji mi kažu da sam ja kriv!" (FOTO)

-Krvnički su nam ubili psa, štene od četiri meseca, jer je "nasrnulo da ih podavi".- pričaju Aleksandra Dimitrijević i Aleksandar Mišić iz Malog Gradišta u okolini Požarevca kojima je juče ujutru oko osam sati komšija sekirom nasmrt pretukao psa.

Pas Lord, srednjeazijski ovčar, živeo je u kući sa još dva psa. Vlasnici kažu da nikada nisu imali probleme ni sa psima, ni sa komšijama dok jutros na 15 minuta psi nisu pobegli iz dvorišta.

- Provalili su kapiiju i istog trenutka smo reagovali. Vratili smo dva psa i samo se čulo negde iza polja kako pas cvili i moj verenik je otrčao da vidi šta se dešava, jer ja nisam mogla, zbog trudnoće. - priča Aleksandra za Blic.

Njen verenik kaže da ga je u polju zatekao stravičan prizor.

- Čuo sam da pas cvili i sa brda sam video čoveka kako mlati sa sekirom. Tri puta ga je udario. Dotrčao sam do psa i našao sam ga gde mrtav leži u blatu, sa otvorenom glavom. Videlo se da je nasilno ubijen. - dodaje Aleksandar.

Pažnja, sledi uznemiravajuća fotografija

Slučaj su odmah prijavili policiji, ali kažu da niko nije imao razumevanja.

- U policiji su mi rekli da sam ja kriv. Ne znam za šta? Rekli su mi da oni nisu nadležni, jer nije u pitanju pucanj iz vatrenog oružja?! To je krivično delo. - ističe Aleksandar.

Kakva je uloga policije kada dođe do prijave zlostavljanja životinja?

On kaže da je Lord, štene od četiri meseca, okruženo ljudima i decom i da nikoga nije napalo.

- Nije mogao nikoga da napadne ima 50 santimetara. On je jurio psa, nije pas jurio čoveka. - kaže Aleksandar.

Podsećamo, sličan događaj desio se kada je pripadnik policije Stevan Mišić iz Ravnog sela brutalno izmasakrirao sekirom komšijskog psa jer mu je, tvrdi vlasnik psa, jurio kokoške kada je pobegao iz dvorišta. Policajac koji je povredio psa neće odgovarati, dok kazna čeka vlasnika psa.

^ Vrh strane