Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Neobični lepotani: Upoznajte životinje čije su oči različite boje (FOTO)

Gotovo da nema ljubitelja životinja koji nije čuo za macu po imenu Venus. Ovo lepo stvorenje ponovo je probudilo interesovanje javnosti za jednu neobičnu prirodnu pojavu - heterohromiju.


Heterohromna stvorenja su ona čije se oči međusobno razlikuju po boji. Ona odavno fasciniraju umetnike i izazivaju radoznalost svakog posmatrača.

Ova osobina javlja se i među ljudima, mada dosta retko. U životinjskom svetu je nešto češća, posebno kod mačaka, koje se mogu roditi, na primer, sa jednim zelenim i jednim plavim okom, baš kao svima poznata Venus.Uzroci ove neobične pojave leže u genetici i mogu biti posledica mutacija. Kod nekih rasa mačaka, poput turske angorske mačke, stvar ide toliko daleko da uzgajivači namerno pokušavaju da održe ovu osobinu kod životinja.

Dok je kod Venus posredi himerizam, genetska struktura koja se ispoljava vidno različitim osobinama krzna i boje, kod drugih životinja je reč samo o očima različite boje.Vreme je da pogled ovih lepih stvorenja hipnotiše i vas. Pogledajte galeriju.

Galerija

^ Vrh strane