Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Pogledajte zašto se putnici ovog autobusa svakog dana voze nasmejani! (FOTO, VIDEO)

U autobusima javnog prevoza u Sijetlu, poslednjih godinu dana vlada neobična atmosfera. Putnici su nasmejani jer im dan počinje lepo. Evo zbog čega...

Od 120 miliona putnika koji su se u toku prošle godine vozili autobusima u Sijetlu jedan od njih nikada nije plaćao kartu, a uvek je bio dobrodošao. Reč je o dvogodišnjoj ženki mešanca labradora, Eklips! Njen vlasnik nema vremena da je često izvodi pa je Eklips naučila da sama uđe u autobus, koji staje blizu njihove kuće, vozi se tri stanice i siđe u park. Tamo se izigra do mile volje, a onda se, takođe sama, vrati kući!

-Ona je osoba, ravnopravni putnik. Radi sve što rade i ljudi! Svi je poznaju i sve nas čini srećnim! Pa, kako da je čovek ne voli? – rekla je jedna od putnica uzbuđeno.

Eklips je postala redovan putnik na ovoj gradskoj liniji. Nikome ne smeta jer se kulturno smesti na slobodno sedište, pored drugih putnika, strpljivo ćuti i čeka svoje stajalište. Do sada se nije desilo da izađe na pogrešnoj stanici. Nikada ne zalaje, niti smeta drugim putnicima.

U Sijetlu važi zakon koji nalaže da se psi mogu voziti u gradskom prevozu samo ako su mirni i ne uznemiravaju druge putnike. Može se reći da Eklips ispunjava te uslove, ali se većina slaže da je možda pametnije i sigurnije da vlasnik Džem Jang Eklips drži na povodniku.

Vlasnik psa, koji živi u blizini autobuskog stajališta, kaže da često dobija pozive da je njegov pas viđen u gradskom prevozu.

-Bar jednom sedmično dobijem poziv da je moj pas viđen u autobusu i ja im odmah odgovorim da je sve u redu i da ona zna šta radi!

Da li mislite da bi putnici, ali i vozači u našoj zemlji dozvolili psu da samostalno i svakodnevno koristi usluge javnog prevoza?

^ Vrh strane