Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Fondacija Brižit Bardo finansira sterilizaciju napuštenih pasa u Kruševcu!

Dobre vesti stižu nam iz Kruševca, tačnije iz Organizacije za prava i zaštitu životinja Orpak! Nakon višegodišnjeg truda i zalaganja, volonteri Orpaka uspeli su da izdejstvuju da se problem napuštenih životinja u Kruševcu rešava isključivo humanim putem. U tome će im pomoći Fondacija Brižit Bardo, koja će obezbediti potrebna sredstva za sterilizaciju 250 ženki napuštenih pasa!

-U dogovoru sa Lokalnom samoupravom Orpak je dobio dozvolu od Gradonačelnika grada Kruševca da sa sterilizacijama može krenuti od ove godine, a u ovaj projekat je uključeno Gradsko prihvatilište i psi koji se trenutno nalaze na ulicama. Najveću zahvalnost dugujemo Fondaciji Brižit Bardo, koji su nas ubacili u budžet i koji su obezbedili sredstva za realizaciju projekta humanog smanjivanja napuštenih pasa. – rekla je predsednica Orpaka Lela Bucek.

Predsednica Orpaka naglasila je da je prezadovoljna saradnjom sa Lokalnom samoupravom, koja im je otvorila vrata i razmotrila sve njihove predloge.

-Nemam reči za te ljude, počevši od Načelnika Gradske uprave Bojana Bjelanovića, koji i sam spasava mace i kuce, pa preko zamenice Gradonačelnika Jasmine Palurović koja nam je odmah izašla u susret. Znam da zvuči neverovatno, ali zamislite koliko je lepo baviti se ovim poslom kada vam zamenica Gradonačelnika kaže da “ne zna zašto ljudima smetaju napušteni psi, kada oni svojim mahanjem repom čine grad toplijim”. Gradonačelnik nam je rekao da prati naš rad od osnivanja i podržava sve što radimo, a moram da naglasim i da nas je uvek podržavao i bivši gradonačelnik Kruševca, sadašnji Ministar Bratislav Gašić. Nisam ni u jednoj stranci, ali ovo je prvi put da smo sa ljudima iz vlasti ostvarili dobru saradnju.

Orpak nudi i besplatne sterilizacije i za vlasničke pse zahvaljujući gospođi Moniki Brukner iz Đurđeva koja već treću godinu finansira besplatne sterilizacije za vlasničke i napuštene životinje. Kruševljani, sada nemate izgovor da su sterilizacije skupe i nedostižne vašem džepu, zato ukoliko još uvek niste, sterilišite svoje ljubimca!

Lela Bucek dodala je da je Orpak već 5 godina “pod prismotrom” Fondacije Brižit Bardo i da su oni pomno pratili svaki potez Orpaka. Konačno, kada su uvideli da je ono što Orpak radi za Kruševac od neprocenjivog značaja, rešili su da im pomognu!

-Ovo je prvi nivo saradnje, a ako sve bude kako treba, Kruševac uskoro može da dobije azil, parkove za pse i obavezu čipovanja kućnih ljubimaca!

 

^ Vrh strane