Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Hajka na napuštene pse u Nišu: Pse hvataju šinteri ali i obični građani!

Tokom protekle noći i celog jutra u Nišu traje prava hajka na napuštene pse. Nakon što je 12 pasa juče ujelo staricu, a nekoliko pasa jutros nalapo studentkinju, Javno-komunalnog preduzeća "Medijana" iz Niša pokušava da uhvati sve pse na Starom groblju u Nišu, kaže direktor sektora higijene Ljuborad Stevanović.

Akciju hvatanje pasa obezbeđuju i komunalni policajci i komunalni inspektori, jer su prethodne pokušaje hvatanja pasa osujećivali građani iz okolnih zgrada. Lokalni mediji u Nišu od jutros su bukvalno "zatrpani" pozivima građana koji prijavljuju čopore pasa u njihovom kraju i apeluju da se oni pohvataju.

Televizija "Zona Plus" javila je da je jedan broj građana došao na Staro groblje kako bi pomogao da psi budu uhvaćeni.

-Ovakve akcije uvek prati otpor pojedinih građana, međutim, rešeni smo da u toku današnje akcije pohvatamo sve pse i prebacimo ih u prihvatilište na Bubnju. Pse koji imaju mladunce predaćemo Društvu za zaštitu životinja.- rekao je Stevanović.

On je rekao da će psi u prihvatlištu biti sterilisani i čipovani. Stevanović je rekao da radnici zoo-službe JKP "Medijana" poslednjih meseci primećuju na ulicama Niša sve veći broj pasa i to bez čipova.

-Postoje osnovane sumnje da ti psi potiču iz privatnih azila na gradskom području. U privatnim azilima pse ne sterilišu i njihov broj se konstantno povećava. Sumnjamo da ih vlasnici azila puštaju napolje kada više ne mogu da vode brigu o njima.- rekao je Stevanović.

Građani obaveštavaju da je na nekoliko lokacija u Nišu bačen otrov.

Kako saznaje naš portal komunalna inspekcija obišla je jutros privatne azile u Nišu, među kojima je i azil Saše Pešića.

Uskoro više informacija o dešavanjima u Nišu.

^ Vrh strane