Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Ovako je izgledalo jučerašnje hvatanje napuštenih pasa u Nišu!(FOTO)

U toku jučerašnjeg dana ekipe JKP Medijana patrolitare su niškim ulicama i hvatale napuštene pse. Hvatanje pasa odvijalo se pretežno na Starom groblju, jer su se prethodnih dana tu dešavali incidenti u kojima su ujede pasa zadobile jedna starica i jedna devojka.

Ekipe Medijane pratli su ljubitelji životinja koji su fotografisali i snimali šta rade radnici zoohigijene. Ovo su neke od fotografija koje su zabeležene na niškim ulicama.

Kako nam je rekla Ana Mitrović iz Udruženja Pseća sreća iz Niške banje uhvaćeno je oko 70 pasa, koji su nakon toga odvedeni u niški azil.

U Medijani kažu da će svi psi biti sterilisani, čipovani i vraćeni na ulicu. Oni dodaju da "nijedan pas ne sme više da ostane na Starom groblju" i da su im “deca i ostali ljudi u Nišu bitniji od svega".


Foto:Južne vesti


Foto:Južne vesti


Foto:Južne vesti


Foto:Južne vesti

Direktor sektora higijene JKP "Medijana" Ljuborad Stevanović kaže da radnici zoo-službe JKP "Medijana" poslednjih meseci primećuju na ulicama Niša sve veći broj pasa i to bez čipova.

-Postoje osnovane sumnje da ti psi potiču iz privatnih azila na gradskom području. U privatnim azilima pse ne sterilišu i njihov broj se konstantno povećava. Sumnjamo da ih vlasnici azila puštaju napolje kada više ne mogu da vode brigu o njima. - rekao je Stevanović.

Ana Mitrović oštro je demantovala ove tvrdnje rekavši za naš portal da nijedan pas iz privatnih azila (azila Saše pešića, na primer) nije završio na ulici, kao i da su svi sterilisani i čipovani.

Na Trgu Kralja Milana u Nišu za danas je zakazan protest aktivista za zaštitu životinja koji će pokazati svoje neslaganje sa dešavanjima u Nišu. Uskoro više o tome...

Foto:Facebook, Južne vesti

^ Vrh strane