Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Izgladneli lav i medved jedine su preživele životinje u ovom jezivom zoološkom vrtu!(FOTO)

Mosulski zoološki vrt nekada je bio atrakcija prepuna velikog broja životinjskih vrsta. Danas, on je dom neeksplodiranih granate, a u životu su ostale samo dve životinje koje polako umiru od gladi.

Poslednji lav Mosula danas živi u malenom, prljavom kavezu u onome što je ostalo od gradskog zoo vrta, nakon što su ga teroristi Islamske države pretvorili u vojno utvrđenje i samim tim u legitimnu metu iračkih snaga.

Nakon što je zoološki vrt oslobođen od militanata, o pregladnelom lavu i medvedu, koji su jedine dve žive životinje u vrtu, računa vode uglavnom amateri, bez ikakvog iskustva u postupanju sa divljim vrstama.

Majka lava je nedavno umrla, i sahranjena je u otvorenom grubu pored kaveza.

Tri meseca, zoološki vrt je bio na samoj liniji fronta između Islamske državei iračke vojske.

Većina životinja je umrla od šrapnela, stresa, gladi, dok su one srećnije pobegle iz oštećenih kaveza.

Skoro tri meseca životinje su bile prepuštene sudbini, pošto su teroristi toliko pretukli jedinog preostalog čuvara zoo vrta, da je nakon toga pobega iz grada.

"Životinje ovde su prošle težak period, kao i mi. Uplašene su kao i mi, povređene su kao i mi, ubijane su kao i mi", rekao je 25-godišnji čuver Huter za Midl Ist Aj.

"Nekada smo čistili kaveze svaki dan, a veterinar je dolazio jednom sedmično. Međutim, kada je rat počeo, nismo mogli da ih dobijemo, prvo zbog Islamske države, a zatim zbog toga što su se plašili borbi. Svaki dan smo imali udare bombi, artiljerije i dronova", ispričao je Huter.

^ Vrh strane