Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Upoznajte Džimija, udomljenog psa koji je osvojio MyKi Pet uređaj!

Kao što smo vam i obećali, danas vas upoznajemo sa divnim i vragolastim Džimijem, pobednikom našeg konkursa koji smo organizovali zajedno sa kompanijom Vip mobile. Džimijeva vlasnica Helena Čeh prijavila je Džimija za ovo takmičenje, ispunila sve kriterijume u postu, njegova fotografija oduševila je naš žiri i Džimi je tako dobio MyKi Pet uređaj, koji će njegovoj vlasnici pomoći da uvek zna gde se Džimi nalazi, a Džimiju će omogućiti da slobodno jurca i trči kada izađe u šetnju!

Kako je jedan od preduslova za učešće na našem konkursu bio da ljubimac bude udomljen, pitali smo Helenu kako su se ona i Džimi upoznali, tj. kada je i zašto baš njega udomila?

-Džimi je u naš život ušao u aprilu 2015. godine kada su ga pronašle prijateljice moje sestre napuštenog u Zemunu. Još uvek je bilo hladno napolju i nisu mogle da ga ostave tako malog i ranjivog da se snalazi sam. Zazvonio mi je telefon i sa druge strane žice sam čula moju sestru Mariju kako mi trista na sat objašnjava da su našli malenu kucu. Molila me je da ga uzmem jer ne znaju šta će sa njim, a ne mogu da ga vrate nazad na ulicu. Naravno da sam pristala. Moj muž i ja obožavamo životinje. Imamo i dve mace, brata i sestru, a jedina nam je briga bila da li će se oni složiti. Ubrzo se začulo zvono na vratima i kad sam otvorila ugledala sam Mariju sa malenim usnulim stvorenjem u šakama. Bio je dovoljan samo jedan pogled da se potpuno istopim od sreće i ljubavi. A kako i ne bih...

Džimi je po proceni veterinara imao oko 2 meseca, pa su simbolično i zbog lakšeg pamćenja, za datum njegovog rođenja izabrali 8.mart. Helena nam priča da je u tom trenutku nije zanimalo koje je Džimi rase, već samo da li je zdrav i srećan!

-Naš život se iz korena promenio. Odjednom smo imali bebu u stanu! Mačke su bile potpuno zbunjene, ali srećne što posmatraju sa visine ovo novo, potpuno blesavo i hiperaktivno stvorenje koje po ceo dan trči, skakuće kao lane, juri svog plišanog miša i gricka sve što stigne. Džimi je pravio haos po kući. Nije dirao nameštaj, ali je dirao sve ostalo. Jednog jutra sam našla prevrnutu kantu i razvučeno đubre po celom stanu. Trosed je bio umazan brašnom i ljuskama od jaja, a on je skakao od sreće i vrteo repićem jer sam se ja probudila. Kako uopšte čovek da se naljuti na njega?

Kako je vreme prolazičlo, Džimi je učio komande i sa tri meseca već je znao da sedne, da šapu, legne, da se vrti u krug, da se prevrne.

-Kada je napunio sedam meseci Džimi je počeo da testira granice. Počeo je da se udaljava od mene u šetnji i da odbija da krene kući. Pošto je brz kao munja, nemoguće je bilo uhvatiti ga. On je sve to shvatao kao igru. Nosila sam keksiće i hranu da ga nagrađujem kad dođe, ali čim bi pojeo poslednji keksić on bi se okrenuo i otrčao. Bila sam prestrašena da će pobeći, da će izleteti na ulicu. To što je čipovan i ima pločicu sa brojem telefona nije ulivalo dovoljnu sigurnost. Razmišljala sam da ga upišem na treninge poslušnosti, ali nisam imala novca ni atomobil da ga tamo vozim. Odlučila sam da promenimo okruženje i počela sam da ga vodim na veliku livadu u blizini hale Pionir gde može bezbedno da trčkara ili u parkić za pse na Tašmajdanu. Nismo išli kući dok se pošteno ne umori od igranja sa drugim kucama i jurcanja za lopticom.

MyKi Pet uređaj prati kretanje naših četvoronožnih prijatelja. Uz ugrađeni GPS/GSM treker, koji je putem Android/iOS aplikacije povezan sa telefonom, u svakom trenutku se može da pratiti kretanje ljubimca i na taj način se zaštiti od bilo kakvih nepredviđenih situacija, koje su u poslednje vreme postale česta pojava.
Putem telefona u svakom trenutku može se: videti lokacija ljubimaca, njegova istorija kretanja, podesiti sigurna zona kretanja, izdati komanda pomoću tonova. Takođe, ukoliko neko ima više ljubimaca, mogu se upariti svi trekeri i pratiti kretanja iz jedne aplikacije. Uz to, cela porodica može da prati kretanje ljubimca sa više uređaja koristeći isti nalog.
MyKi Pet uređaj zahteva internet konekciju, kako bi treker mogao da šalje podatke o lokaciji ljubimca. Internet saobraćaj neophodan za korišćenje MyKi Pet trekera Džimi je takođe dobio na poklon od Vip mobile kompanije i to za narednih 12 meseci!
Ovakav uređaj se prvi put nalazi na srpskom tržištu, i za sada ga je moguće naći samo u ponudi kompanije Vip mobile, što i ne treba da čudi , budući da oni veliku pažnju posvećuju ljubimcima, pa su tako od prošle godine postali i Pet friendly.

Danas Džimi ima dve godine. Helena je za sve vas imala jednu snažnu poruku:

-Za kraj želim da poručim svima koji se dvoume da li da udome ljubimca sa ulice - Da! Uvek! Nema razlike u količini ljubavi koju pruža udomljen pas mešanac u odnosu na rasnog psa iz uzgoja, a psima sa ulice je ljubav najpotrebnija, oni nemaju nikog. Tako malo traže, a tako puno daju. Oni su predivna, osećajna živa bića koja umeju da budu beskrajno zahvalna. Promeniće vam život iz korena. Promeniće vas! Naučiće vas kako da dajete, a ne samo da uzimate, naučiće vas strpljenju, odgovornosti, naučiće vas poštovanju i nežnosti, saosećanju i istrajnosti. To je ono što svima danas fali, ali ne zaboravite, pas nije igračka, pas nije predmet za zapostavljanje kad vam dosadi i kad vam je teško. Nikad mu nemojte okrenuti leđa, jer on to vama nikada ne bi učinio. Budite odgovorni, volite ih i čuvajte, a oni će vas za uzvrat učiniti boljim ljudima.

Džimi i njegova porodica Helena, Nikola, Braca i Mia su vas sve pozdravili a mi smo presrećni što je MyKi Pet otišao baš kod njih!

^ Vrh strane