Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Žrtvovala se da bi spasila konja (FOTO)

Mlada mama, ljubitelj i vlasnik konja, krenula je juče u popodnevno jahanje sa svojom ćerkom po plaži blizu Melburna kada je konj upao u blato, odnosno živi pesak. Ogromna životinja je sve više tonula, a žena je tri sata ležala pored njega i držala mu glavu.

Nikol Graham jahala je svog 18 godina starog konja Astra, a njena ćerka manjeg kada su obe životinje upale u živi pesak. Majka je prvo izvukla ćerku i njenog konja na cvrsto tlo, a onda je počela da izvlaci svog Astra, ali bilo je prekasno. 

Pokušavajući da spase svog mezimca Nikol je i sama sve dublje tonula u živi pesak. Sva iscrpljena i oblepljena blatom žena se borila sa vremenom dok je plima nadolazila, a voda konju ostavljala sve manje prostora za disanje. Posle tri strašna sata borbe spasioci su uspeli da izvuku Astra i hrabru ženu iz prirodne zamke.

Pošto su spaseni Grahamova je rekla da joj se srce cepalo dok je gledala konja kako tone sve dublje i bori se da održi glavu iznad površine kako bi došao do vazduha. 

"Upali smo u blato i išli smo samo na dole. Blato je bilo svuda i svaki put kada bih pokušala da se pomerim ono bi me povuklo na dole. Nije nas puštalo", rekla je Nikol kada se našla na čvrstom tlu. 

Spasioci koji su došli na lice mesta nisu sami mogli da izvuku konja već su morali da angažuju i traktor lokalnog farmera. Pošto je u nekoliko trenutaka bilo neizvesno da li ce i traktor uspeti, iznad plaže je kružio spasilacki helikopter kao poslednja nada da se životinja spase.

Veterinari su Astra morali da uspavaju kako bi prestao da pruža otpor blatu, i tako samo tone, dok ga traktor izvlaci. "Bila je to trka sa plimom, koju smo na svu sreću dobili", rekao je član spasilackog tima. Prema njegovim rečima većina konja koja se nađe u ovakvoj situaciji ne uspe da se izvuče, a ovaj svoj život može da zahvali isključivo vlasnici koja je rizikovala život kako bi ga spasila.

Galerija

^ Vrh strane