Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Dani Australije u Vrtu dobre nade (GALERIJA)

Tradicionalna manifestcija "Australija u Zoo vrtu", odrzana je juče u "Vrtu dobre nade", bez obzira na jak pljusak. Na stotine dece uživala su juče u hrani sa ovog kontinenta, ali i brojnim poklonima i programu i imala priliku da nauče nešto novo o životinjama sa ovog kontinenta.

Mališani su se takmičili u znanju o Australiji, njenom narodu i jednistvenom životnom prostoru.

- Počastvovani smo zbog činjenice da u Zoo vrtu postoji poseban deo posvećen Australiji i njenom životinjskom carstvu, među kojima su i crveni kenguri , ptice emu, Parma valabi, Benets valabi, papagaji I druge vrste. Mi ćemo se zajedno sa Zoo vrtom I ambasadom Srbije u Australiji potruditi da proširimo taj deo Vrta - rekli su predstavnici ambasade.

Program je vodio Ivan Zeljković, a jedno od najvećih iznenađenja bio je i nastup poznate operske pevačice Debore Cetam koja je nastupala i na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Tokom manifestacije veterinari beogradskog Zoo posađeno je i drvo prijateljstva, a zamenica gradonačelnika Tatjana Pašic uručila je nagrade pobednicima i učesnicima takmičenja.

Galerija

^ Vrh strane