Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Humanost: Žena otvorila dom za stare i bolesne mace

Jedna penzionerka iz Velike Britanije već decenijama se stara o macama koje zbog bolesti ili starosti ne mogu da brinu o sebi. Međutim, najnoviji razvoj situacije pokazuje da će ovo utočište, nažalost, verovatno biti zatvoreno.


Širli Mejnard (77) svoj stan je pretvorila u pravi raj za ove krznene mališane, u kojoj ih trenutno živi 20. Pored toga, napravila je i veb sajt putem koga se prikupljaju donacije za hranu, lekove, igračke i druge stvari koje su mačkama potrebne.Međutim, njihova dobročiniteljka morala je pre dve godine da ode na lečenje, pa je kuću u potpunosti prepustila macama. O njima svakodnevno brine tim volontera, koji im priprema hranu, čisti stan, daje lekove i igra se sa njima.Ovom neobičnom utočištu za mace, međutim, preti skoro zatvaranje. Volonteri koji se brinu o ovim životinjama strahuju da će mace biti izbačene iz stana, jer gospođa Mejnard, koja nema dece, nije promenila testament i ostavila kuću mačkama, a zbog svoje bolesti sada nije u stanju to da uradi.- Gospođa Mejnard nema dece, a sa svojim suprugim je decenijama brinula o ugroženim macama. Međutim, njen testament nije promenjen, a bojimo se da ona sada nije u stanju to da uradi. Iako se zna da je ona brinula o macama i da je njena volja da one ovde ostanu, za sada nemamo zakonski osnov da kuću prepustimo mačkama - objašnjava jedna volonterka doma za mace.

Vaša ocena teksta?

Ti si na potezu!

Komentara
Ljubimac meseca
Imate
priču, vest, problem...

Javite nam na:

063/ 819-41-69

Naši prijatelji

Koliko zaista brinete o vašem zdravlju?

Priroda nam velikodušno nudi čudesnu moć i lekovitost, a riznica dr. Lazarevih čajeva obiluje odabranim vrstama kvalitetnih biljaka.

www.lazarstea.com

Novi broj Kucnih majstorija u prodaji!

Kućne majstorije Porodični "uradi sam" magazin koji ćete voleti, koristiti i čuvati!

www.kucnemajstorije.rs

^ Vrh strane