Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Bizaran trend: Farbanje pudlica hit u Velikoj Britaniji

Pudlice su odavno poznate kao ljubimci neobičnih frizura, ali je trend koji je postao hit u Velikoj Britaniji deluje zaista bizarno: vlasnici ovih pasa se, naime, takmiče ko će bolje da "transformiše" svog psa u zebru ili žirafu, ili ih jednostavno oboje najdrečavijim bojama.


Vlasnici troše stotine funti na izgled svojih ljubimaca, a na njihovim krznima neretko se nađu i motivi iz crtanih filmova, poput Pinokija.Ovaj bizarni trend u Veliku Britaniju je stigao iz Amerike, i tek je za nijansu humaniji od tetoviranja mačaka u istočnoj Evropi.Na krznima ovih pudlica nalaze se razni motivi, od imitacije krzna divljih životinja, kao što su zebre, tigrovi i žirafe, do šara i detalja jarkih boja, cveća, srca, šljokica i apstraktnih geometrijskih šara.Ovakvo tretiranje pasa je čak podržano organizovanjem različitih takmičenja i izložba, a "ulepšavanje" se vrši u specijalizovanim salonima. Su Viver je profesionalna kozmetičarka koja radi u jednom takvom salonu.- Neki ljudi misle da je ovo ludost, ali je u pitanju modni fenomen koji ima dobru stranu, jer obavezuje vlasnike da se redovno brinu o higijeni svog ljubimca - objašnjava ona.


Su dodaje da friziranje pudlica pre svega ima higijenske razloge, ali da ga farbanje samo čini zabavnijim.Šta vi mislite o ovom trendu? Da li je farbanje pasa opravdano, ili postoji granica koja se ne sme prelaziti u friziranju i ulepšavanju kućnih ljubimaca?

^ Vrh strane