Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Komarci u Beogradu šire virus Zapadnog Nila!

Devet pacijanata, kod kojih je potvrđeno postojanje virusa Zapadnog Nila, koji prenose komarci, trenutno leži na infektivnim klinikama u Srbiji. U Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak stiglo je 86 materijala na analizu, od ukupno 52 pacijenta, a u njih 9 potvrđeno je postojanje pomenutog virusa.

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije leči se četvoro ljudi. Svi pacijenti su Beograđani stariji od 60 godina i već su imali neko hronično oboljenje. Kod njih se komplikacija infekcije manifestovala kao meningitis, upala moždanih uvojnica i mozga.

Kod 80% obolelih virus ne izaziva nikakve simptome, a kod ostalih su simptomi jako blagi – glavobolja, povišena temperatura, povraćanje. Najvažnije je da se građani brzo jave lekaru, jer ukoliko se dijagnoza ne uspostavi na vreme, može doći do ozbiljnih komplikacija.

Virus Zapadnog Nila u našoj zemlji prvi put se pojavio prošle godine . Prošle godine se u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije lečilo 58, a umrlo 10 ljudi.

Vaša ocena teksta?

Ti si na potezu!

Komentara
Ljubimac meseca
Imate
priču, vest, problem...

Javite nam na:

063/ 819-41-69

Naši prijatelji

Koliko zaista brinete o vašem zdravlju?

Priroda nam velikodušno nudi čudesnu moć i lekovitost, a riznica dr. Lazarevih čajeva obiluje odabranim vrstama kvalitetnih biljaka.

www.lazarstea.com

Novi broj Kucnih majstorija u prodaji!

Kućne majstorije Porodični "uradi sam" magazin koji ćete voleti, koristiti i čuvati!

www.kucnemajstorije.rs

^ Vrh strane