Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Novi Sad: Komšije besne što u njihovoj zgradi postoji azil za mačke!

Milenko Zeljković u poslovnim prostorijama svoje turističke agencije, u Stražilovskoj ulici 35, drži više od 50 mačaka. Stanarima to smeta i obraćali su se nekoliko puta komunalnoj i veterinarskoj inspekciji, ali i zaštitniku građana.

Dok stanari tvrde da zbog mačaka ne mogu normalno da žive i zahtevaju da ih Zeljković iseli iz zgrade, druga strana pak navodi da oni samo pomažu napuštenim životinjama, za šta imaju uredno registrovanu firmu „Mjaulend“.

-Mi s jedne strane razumemo njihovo negodovanje, ali nikako ne možemo da shvatimo da se sa toliko mržnje odnose prema ovom problemu. Niko od nekolicine stanara koji se žale nije predložio konstruktivno rešenje i ponudio da se zajedno izborimo sa udomljavanjem napuštenih mačaka - kaže Jelena Radaković, zaposlena u turističkoj agenciji čiji je Zeljković vlasnik.Stanari navode da su se mačke do 2008. godine nalazile u dve garaže, te da ih je Zeljković premestio na međusprat, nakon intervencije komunalne inspekcije.

-Inspekcija je po našoj prijavi došla i prebrojala 32 mačke, nakon čega su Zeljkoviću naložili da mačke iseli u roku od 30 dana. On je, međutim, taj rok iskoristio da registruje firmu prihvat i čuvanje domaćih životinja „Mjaulend“ i mačke samo preselio na sprat više - kaže stanar Velibor Miletić, dodajući da sada ima i više od 50 mačaka.Dok stanari navode da se od nesnosnog smrada u toj zgradi ne može živeti, reporteri su se uverili u suprotno. Zgrada je besprekorno čista i nigde se ne vidi da u njoj postoji azil za mačke. Ipak, postavlja se pitanje kako je moguće da nekome bude odobreno da u stambenoj zgradi registruje azil za životinje.

Komunalna inspekcija nema nadležnost

DOZVOLA - Pošto je Zeljković registrovao azil „Mjaulend“, tu prestaju ingerencije gradske komunalne inspekcije. “Komunalna inspekcija ne izdaje dozvole za obavljanje poslova zbrinjavanja kućnih ljubimaca, već je nadležna samo za inspekcijski nadzor nad primenom Odluke o držanju domaćih životinja”, kaže član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović, dodajući da su stoga prijavu prosledili nadležnoj republičkoj veterinarskoj inspekciji.

^ Vrh strane