Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Majka na kreativan način pokazala vezu njenog sina i psa! (FOTO)

Grace Chon, specijalizovani fotograf životinja iz Los Anđelesa, napravila je fantastičnu seriju fotografija sa svojim desetomesečnim sinom Jasperom i psom koga je pre 7 godina spasila.

Pas Zoi rođen je na Tajvanu. Ostavljen je ispred jedne male prodavnice, zajedno sa drugim štencima, odmah nakon rođenja. Vlasnik prodavnice hteo je da ih baci, ali su to sprečili volonteri jedne organizacije za zaštitu životinja sa Tajvana.

Negovali su ih dok nisu malo ojačali, a onda je krenula kampanja njihovog udomljavanja. Za štence je čula Grace Chon i odmah poželela jednog od njih.

Izabrala je Zoi i ništa je nije sprečilo da mu obezbedi put do dalekog Los Anđelesa...

Šest godina bio joj je najveća ljubav i najvažnije biće na planeti, a onda je na svet došao mali Jasper. Grace je odlučila da, iako njen sin ima samo 10 meseci, od malena počne da uči da mu je pas najbolji prijatelj.

To je ujedno i jedna od ideja vodilja serije fotografija koje je napravila.

Grace je dva drugara oblačila identično, odnosno na glave im je stavljala iste aksesoare želeći da ljudima pribiži vezu između čoveka i psa.

Ova majka jedna je od onih, nažalost retkih, koja zastupa tezu da bi deca još u ranom detinjstvu trebalo da razviju ljubav prema ljubimcima.

-Oduvek sam volela da vidim psa obučenog u blesav kostim. Čim sam dobila bebu, počela sam da prikupljam materijal za ove fotografije – šešire, kape, naočare, odela... – rekla je Grace, koja je sebe opisala kao „ženu koja je luda za psima“.

Ona je ispričala da je sve počelo jednog sasvim običnog dana kada je psu na glavu stavila kapu:

-Znala sam da ću ovo da uradim, čim sam videla Zoi sa kapom. On je bio tako sladak, da nisam mogla da odolim...

Podsetimo se, ranije smo pisali o još jednoj divnoj majci, Ruskinji Eleni Šumilovoj, koja je na sličan način želela da prikaže ljubav svoje dece prema životinjama!

I za Grace, i za Elenu, veliko bravo!

 

^ Vrh strane