Zaboravili ste šifru?
Niste registrovani? Iskoristite svoj postojeći nalog

Devojka ponudila pomoć azilu u Požegi, nadležni je odbili uprkos vodenoj bujici!

Već treći dan kiša ne prestaje. Vanredna situacija proglašena je u celoj zemlji, a spasilačke ekipe su sve vreme na terenu. U državnom vrhu kažu da je najvažnije sačuvati „ljudske živote“, dok ljubitelji životinja apeluju da se sačuva i svaki život životinje, a da se naročito pomogne onim životinjama koje su napuštene.

Veliki broj udruženja za zaštitu životinja koordinira akcijama spasavanja uličnih pasa, upućujući građane kako da i sami spasu pokisle i promrzle pse, mačke i ptice. Osnovni savet je uvesti životinja u hodnik zgrade, nahraniti je i makar obrisati peškirom. Zamolite komšije da se slože da životinja u zgradi ostane bar dok se nevreme ne primiri.

U jednu sličnu akciju spasavanja krenula je i jedna volonterka iz Požege. Ona je želela da pomogne psima iz azila u Požegi i pokuša da ih sačuva od naleta vode koja je najavljena za sledeću noć.

Međutim, kao odgovor na humanost, dobila je hladan odgovor da psima pomoć nije potrebna. Volonterka je izjavila da je kontaktirala Svetlanu Pavlović iz JKP „Naš dom“ Požega i ponudila joj svoju nesebičnu pomoć.

- Ona me je “glatko” odbila pod izgovorom da nije potrebno i da je sve pod kontrolom! Insistirala sam da se ne sme čekati fatalni ishod, međutim ona me je smirivala rečima da imaju Plan za vanredne situacije (koji zapravo i nemaju). Nas nekoliko nije moglo da sedi smireno i otišli smo pravo u požeški azil da spasavamo pse i da “snimimo” situaciju. Nivo vode do ulazne kapije se tada povukao i psi nisu bili ugroženi, ali je pitanje šta će dalje biti… - rekla je devojka.

Fotografije koje je volonterka zabeležila prilikom posete požeškom azilu govore da je stanje u azilu bilo zabrinjavajuće i da je voda svakako mogla da dopre do pasa.

Na ulaznoj kapiji postavljeno je nekoliko džakova koji nikako nisu dovoljan štit od nabujale vode.

Ljubitelji životinja postali su veoma uznemireni nakon što im je ova devojka prenela šta se desilo. Oni su voljni da se organizuju i krenu put Požege kako bi spasili 50 pasa koliko ih trenutno ima u požeškom azilu.

Podsetimo se, pre godinu dana podigla se u javnosti velika prašina kada je otkriveno da su se na ovom, sada već ozloglašenom mestu, ubijali psi kako bi se oslobodili kapaciteti azila.

^ Vrh strane